Hoitoalan työvoimapula ja sen vaikutus terveydenhuollon laatuun
  • kirjoittanut Cynthia Chinatou, Toiminnanjohtaja Omegayksi Oy

Ei ole uutinen, että hoitoalan ammattilaisista on maailmanlaajuinen pula, ja sillä on suuri vaikutus asiakkaille tarjotun hoidon laatuun. Hoitajapula vaikuttaa kaikilla terveydenhuollon osa-alueilla kuten sairaaloissa, hoitokodeissa ja omassa kodissaan asuvien asiakkaiden hoitoon (kotihoito). Hoitajavajeen takia terveydenhuollon ammattilaisille on tullut suuri paine työskennellä pitkiä päiviä, mikä vaikuttaa hoidon laatuun sekä terveydenhuollon ammattilaisten hyvinvointiin.

Samaan aikaan kotisairaanhoidon tarpeessa olevien henkilöiden määrä on lisääntynyt vuosien aikana. Suomi on väkiluvultaan noin 5,54 miljoonan asukkaan pohjoismaa, mutta Suomessa tällä hetkellä asuvista henkilöistä yli 22 % on yli 65-vuotiaita ja luku nousee 26 %:iin vuoteen 2030 mennessä ja 29 %:iin vuoteen 2060 mennessä (THL kesäkuu 2023). Tällä hetkellä vanhusten 22 %:n osuus väkiluvusta on osaltaan aiheuttamassa tilannetta, jossa hoitajia tarvitaan enemmän kuin aiemmin ja joka nyt on jo vaikeasti hallittava työvoiman riittävyyden kannalta. Työvoiman riittävyyden huono tilanne heikentää sekä asiakkaiden hoidon laatua että ikäihmisten hyvinvointia.

Keskittyessämme kotona annettavan hoidon sektoriin, mikä on suuri osa Omegayhden toimialaa, näemme, että monilla yrityksillä on usein haasteena luoda pysyviä hoitorinkejä yhtä asiakasta hoitamaan. Hoitajien vaihtuvuuden tulos näkyy yleensä hoidon laadussa. Hoitajien vaihtuvuus ja suuret hoitajamäärät johtavat usein luottamuksen puutteeseen palveluntarjoajia kohtaan sekä asiakastyytyväisyyden laskuun.

Omegayhdessä olemme keskittyneet tarjoamaan yksilöllistä hoitoa muodostaen pieniä hoitajien rinkejä, jotka tarjoavat hoitoa tietylle asiakkaille. Tämä strategia on auttanut meitä säilyttämään suurelta osin yhden erittäin tärkeistä tavoitteistamme, että samat hoitajat hoitavat samoja asiakkaita. Tämä on puolestaan ​​auttanut rakentamaan asiakkaiden luottamusta sekä parantamaan asiakkaille tarjottavan hoidon laatua.

Kategoriat: Blog

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fi