georg-arthur-pflueger-TeWwYARfcM4-unsplash

Kotihoito

Kotihoito mahdollistaa asiakkaalle mahdollisimman itsenäisen ja laadukkaan elämän. Kotona on mukavampi olla, kun yksilöllisistä, joskus terveydellisesti haastavistakin tarpeista vastaa tuttu ja luotettava hoitaja.

Kotihoito on paljon muutakin kuin kotisairaanhoitoa. Räätälöimme yhdessä juuri sinun tarpeisiisi sopivat palvelut. Hoitaja voi tarvittaessa myös kastella kukat, laittaa ruokaa, pestä hiukset tai avustaa peseytymisessä. Omegayksi tarjoaa kokonaisvaltaista hoitoa, joka ei rajoitu vain sairastamiseen, vaan myös elämäniloihin.

Hyväksymme palvelusetelit, ja olemme Helsingin, Espoon, Kirkkonummen ja Vantaan virallinen palveluntarjoaja. Hoitohenkilökuntamme toimii pääkaupunkiseudun alueella. Palveluistamme saa myös jopa 50 % kotitalousvähennyksen.

Kotisairaanhoidon palvelu

Kotisairaanhoito tarjoaa asiakkaillemme sairaanhoidollista kotihoidonpalvelua esimerkiksi sairaalasta kotiutumisen jälkeen, tapaturmista toipuessa ja muissa sairaanhoitoa vaativissa tapauksissa.

Kotihoidon sairaanhoidollinen tuki on avainasemassa sujuvampaan ja nopeampaan toipumiseen. Tutussa ja turvalliseksi koetussa ympäristössä on helpompi asua ja parantua tai saada parempaan elämänlaatuun uusia eväitä.

Asiakkaan hoito perustuu asiakkaan palvelusuunnitelmaan, jossa otetaan huomioon potilaan oma tilanne ja voimavarat.

Kotisairaanhoidon palveluitamme ovat muun muassa

 • Asiakkaiden lääkehoito, lääkkeiden jakaminen dosettiin ja niiden antaminen sekä lääkkeistä muistuttaminen.
 • Haavan hoito, verenpaineen mittaus, verensokerin mittaus, insuliinipistokset ja muut ihon alle ja lihakseen sisäisesti annettavat pistokset ja katetrointi.
 • Leikkauksen tai sairaalasta kotiutumisen jälkeen toimintakyvyltään heikentyneen asiakkaan hoito ja huolenpito yksilöllisten tarpeiden mukaan.
 • Terveydentilan seuranta ja ohjeistukset.
 • Yhteydenpito tai yhteydenotto asiakkaan muuhun hoitohenkilökuntaan.
 • Dementiatyö ja muistisairaan asiakkaan hoitaminen.
 • Hygieniapalvelut (asiakkaan pesutoimissa ammattitaitoinen avustaminen).
 • Kulttuurierojen ja mielenterveyden yksilöllisten tarpeiden erikoisosaaminen.

Hoitavana tahona toimii koulutettu sairaanhoitaja.

Kysythän lisää yksittäistä palvelua, mikäli sitä ei ollut listassa. Meillä käy palvelusetelit.

Kotihoidon palvelu

Yrityksemme tarjoamien kotihoidollisten palvelujen avulla asiakas voi asua kotonaan ja elää toiveidensa mukaista elämää. Luomme asiakkaalle turvallisen toimintaympäristön, mikä parantaa elämänlaatua ja tuo iloa arkeen.

Pyrimme auttamaan mahdollisimman paljon niissä asioissa, jotka vaikuttavat asiakkaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja toimintakykyyn positiivisesti. Kotihoidon palvelut personoidaan jokaisen asiakkaan elämäntilanteen mukaan.

Kotihoidon palveluitamme ovat muun muassa

 • Perushoito (pukeutumisapu, liikkumisessa ja siirtymisissä avustaminen).
 • Lääkkeiden antaminen tai lääkkeiden oton varmistaminen.
 • Hygienia-asiat (hammaspesu, sauna- tai suihkuapu).
 • Asiakkaan ruoan lämmitys, valmistus tai tilaaminen.
 • Pukeutumisessa avustaminen.

Hoitohenkilökuntana toimii koulutettu lähi- tai sairaanhoitaja.

Kysythän lisää yksittäistä palvelua, mikäli sitä ei ollut listassa. Meillä käy palvelusetelit.

Kotihoito

Kotipalvelu / henkilökohtainen avustaminen

 • Kodinhoitoapu (siivous, roskien vienti, kodin järjestely ja siistiminen, pölyjen pyyhkiminen, astioiden peseminen ja kuivaus, tiskikoneen täyttö ja tyhjennys, sängyn petaaminen, lakanoiden vaihto ja vaatehuolto, puutarhan siistimistyöt).
 • Keskusteluapu tai yhteinen ajanvietto: keskustelutuokioita asiakasta kiinnostavista asioista sekä empaattinen tuki (myös seurapelien pelaaminen, kirjojen lukeminen, elokuvahetket, musiikinkuunteluhetket, ynnä muuta sellaista).
 • Ulkoiluapu.
 • Hiustenpesu, selän ja jalkojen pesu ja yleinen suihkuapu.
 • Puolesta asiointi (esimerkiksi kaupassa tai apteekissa käynti).
 • Erityisesti iäkkäämpien asiakkaiden kuljettaminen autolla toivotusti (pääkaupunkiseudulla).
 • Asiakkaan ruoan lämmitys, valmistus tai tilaaminen (myös ulkona syöminen, ruokailussa avustaminen tai syöttäminen).

Kysythän lisää yksittäistä palvelua, mikäli sitä ei ollut listassa. Meillä käy palvelusetelit.

Meillä on laaja työkokemus muistisairauksista, mielenterveyden edistämisestä ja maahanmuuttajataustaisten ikääntyneiden avustamisesta.

Kun omainen on avun tarpeessa, mutta hän haluaa säilyttää mahdollisuuden asua omassa kodissaan, me pidämme huolta, että hoito tapahtuu samoin kuin toivoisimme itseämme hoidettavan.

Nykyään ei ole itsestään selvää, että kaikki hoitotahot panostaisivat arvokkaaseen ja laadukkaaseen hoitoon. Meille kuitenkin on kaikkein tärkeintä, että asiakkaan elämänlaatu säilyy mahdollisimman hyvänä.

Otamme huomioon asiakkaan kokonaistarpeissa myös mielenterveyden tukemisen ja mahdolliset muistitoimintojen häiriöt. Henkilökuntamme on koulutettua ja osaa huomioida räätälöidyt tarpeet. Meillä on kokemusta myös maahanmuuttajataustaisten iäkkäiden avustamisesta, ja otamme ilolla ja rikkaudella vastaan erilaiset kulttuurierot. 

Panostamme luotettavuuteen ja läpinäkyvyyteen.

Asiakassuhteemme ovat pitkiä ja olemme saaneet hyvää palautetta siitä, että tuomme asiakkaalle mahdollisuuden käyttää apunaan samaa hoitajaa niin toivottaessa. Pysyvyys ja syvälliset hoitosuhteet tukevat yleisvointia ja toipumista tai mahdollisimman hyvää elämänlaatua.

“Äitiäni hoiti omegalainen aikana, jolloin äiti pystyi vielä asumaan tuetusti kotona. Hoitaja ei vaihtunut, niin kuin yleensä on totuttu, vaan äiti sai rauhassa oppia tuntemaan hänet. Heille rakentui lämmin luottamuksellinen suhde. Itsekin tykästyin hoitajaan todella paljon, ja muistelen kaikkea kiitollisena”

-Pirjo Mäkinen 59 vuotta, Helsinki, omaisen tytär-

fi