georg-arthur-pflueger-TeWwYARfcM4-unsplash

Hemvård

Hemtjänst gör det möjligt för klienten att få ett så självständigt och högkvalitativt liv som möjligt. Det är bekvämare att vara hemma när en bekant och pålitlig vårdgivare ansvarar för individuella, ibland hälsoutmanande behov.

Hemtjänst är mycket mer än hemsjukvård. Tillsammans skräddarsyr vi de tjänster som passar dina behov. Vid behov kan vårdgivaren även vattna blommorna, laga mat, tvätta håret eller hjälpa till med tvätt. Omegayksi erbjuder en omfattande vård, som inte bara är begränsad till sjukdom, utan också till livets glädjeämnen.

Vi tar emot servicekuponger och vi är den officiella tjänsteleverantören för Helsingfors, Esbo, Kyrkslätt och Vanda. Vår vårdpersonal arbetar i huvudstadsregionen. Du kan även få hushållsrabatt på upp till 50 % på våra tjänster.

Hemsjukskötersketjänst

Kotisirainhoito erbjuder våra kunder en medicinsk hemtjänst, till exempel efter utskrivning från sjukhuset, vid återhämtning från olyckor och i andra fall vid behov av medicinsk vård.

Medicinskt stöd för hemtjänst är nyckeln till en smidigare och snabbare återhämtning. Det är lättare att leva i en bekant och upplevd trygg miljö och bli bättre eller få nya idéer för en bättre livskvalitet.

Klientens behandling utgår från klientens serviceplan som tar hänsyn till patientens egen situation och resurser.

Våra hemsjukskötersketjänster omfattar bl.a

 • Läkemedelsbehandling av kunder, dela upp läkemedlen i doser och ge dem samt påminna om läkemedlen.
 • Sårbehandling, blodtrycksmätning, blodsockermätning, insulininjektioner och andra subkutana och intramuskulära injektioner samt kateterisering.
 • Efter operation eller utskrivning från sjukhus, behandling och vård av en klient vars funktionsförmåga har minskat efter individuella behov.
 • Hälsostatusövervakning och instruktioner.
 • Kontakta eller kommunicera med kundens övriga vårdpersonal.
 • Demensarbete och vård av klient med demens.
 • Hygientjänster (professionell hjälp vid kundens tvättverksamhet).
 • Specialiserad på kulturella skillnader och individuella behov av psykisk hälsa.

En utbildad sjuksköterska fungerar som behandlande enhet.

Fråga gärna mer om den enskilda tjänsten, om den inte fanns med på listan. Vi tar emot servicekuponger.

Hemtjänst

Med de hemtjänsttjänster som vårt företag erbjuder kan kunden bo i sitt eget hem och leva ett liv efter sina önskemål. Vi skapar en säker verksamhetsmiljö för kunden, som förbättrar livskvaliteten och ger glädje i vardagen.

Vi försöker hjälpa till så mycket som möjligt i de frågor som positivt påverkar kundens totala välmående och funktionsförmåga. Hemtjänsten anpassas efter varje kunds livssituation.

Vår hemtjänst omfattar bl.a

 • Grundvård (hjälp med påklädning, hjälp med rörelse och övergångar).
 • Administrera läkemedel eller se till att läkemedel tas.
 • Hygienfrågor (tandborstning, bastu eller duschhjälp).
 • Uppvärmning, tillagning eller beställning av kundens mat.
 • Hjälper till med påklädning.

Omvårdnadspersonalen är utbildad sjuksköterska eller sjuksköterska.

Fråga gärna mer om den enskilda tjänsten, om den inte fanns med på listan. Vi tar emot servicekuponger.

Kotihoito

Hemtjänst / personlig assistans

 • Hushållshjälp (städa, ta ut sopor, organisera och städa hemmet, damma, diska och torka disk, fylla och tömma diskmaskinen, bädda sängen, byta lakan och sköta kläder, städa trädgården).
 • Hjälp med samtal eller umgänge: samtalsbitar om saker som är av intresse för kunden och empatiskt stöd (även spela brädspel, läsa böcker, filmstunder, lyssna på musik etc.).
 • Utomhushjälp.
 • Hårtvätt, rygg- och bentvätt samt allmän duschhjälp.
 • Att göra affärer på uppdrag av (till exempel besöka en butik eller ett apotek).
 • Speciellt transport av äldre kunder med bil efter önskemål (i huvudstadsregionen).
 • Uppvärmning, förberedelse eller beställning av kundens mat (inklusive att äta ute, hjälpa till med måltider eller servering).

Fråga gärna mer om den enskilda tjänsten, om den inte fanns med på listan. Vi tar emot servicekuponger.

Vi har lång arbetslivserfarenhet inom minnesstörningar, främjande av psykisk hälsa och bistånd till äldre med invandrarbakgrund.

När en närstående är i behov av hjälp, men denne vill behålla möjligheten att bo i eget hem, ser vi till att behandlingen sker på samma sätt som vi själva skulle vilja bli bemötta.

I dag är det inte givet att alla vårdgivare investerar i en värdefull och högkvalitativ vård. Det viktigaste för oss är dock att kundens livskvalitet förblir så bra som möjligt.

I kundens övergripande behov tar vi även hänsyn till psykisk hälsostöd och eventuella minnesfunktionsstörningar. Vår personal är utbildad och vet hur man tar hänsyn till skräddarsydda behov. Vi har även erfarenhet av att hjälpa äldre med invandrarbakgrund och vi välkomnar olika kulturella skillnader med glädje och rikedom. 

Vi investerar i pålitlighet och transparens.

Våra kundrelationer är långa och vi har fått bra feedback om att vi erbjuder kunden möjlighet att använda samma sjuksköterska för hjälp om så önskas. Beständighet och fördjupade vårdrelationer stödjer allmänt välbefinnande och återhämtning eller bästa möjliga livskvalitet.

”Min mamma vårdades av en omega under en tid då hon fortfarande kunde leva med stöd hemma. Sköterskan ändrade sig inte, som det brukar vara, utan mamman fick lära känna henne i lugn och ro. De byggde en varm, förtroendefull relation. Jag gillade verkligen sjuksköterskan själv, och jag minns allt med tacksamhet"

-Pirjo Mäkinen 59 år, Helsingfors, dotter till en släkting-

sv_SE